Kirsebærkake

ca. 8 stykker

Karakter (45 stk)

Ingredienser

150 g romtemperert smør eller margarin, ev. et melkefritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 egg
1 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver

Fyll
2 dl crème fraîche
3 egg
1 dl Dansukker Sukker
1/2 liter kirsebær uten kjerner

Til formen
Smør eller margarin
1 dl finhakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
1/2 dl Dansukker Demerarasukker

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Rør smør/margarin og muscovadorørsukker lett og luftig. Tilsett eggene. Bland de tørre ingrediensene, og vend dem inn i røren. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Bland nøtter og demerarasukker, og strø i formen. Bre massen ut i formen, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter. Visp sammen crème fraîche, egg og sukker. Tilsett kirsebærene. Hell over i den forhåndsstekte bunnen. Senk ovnstemperaturen til 175 °C, og stek i ca. ytterligere 40 minutter. Avkjøl i formen. Sikt over litt melis før servering. Server gjerne en skje pisket krem til kaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?