Kirsebærsaft

1 time
Kirsebærsaft
Stemmer: (89 stemmer)

Ingredienser

  • 1 kg kirsebær eller moreller
  • 6 dl vann
  • 6 dl Dansukker Demerarasukker per liter avrent saft

Skyll bærene, og ha dem i en kasserolle. Hell på vannet, og la det koke under lokk i 5 minutter. Klem i stykker bærene, og kok i 5 minutter til. Ha dem i et sileklede, og la det renne av i 30 minutter. Vask kasserollen, mål opp saften og hell den tilbake i kasserollen. Kok opp igjen, og rør i sukkeret. La det koke i 2 minutter. Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. Hvis du ikke har plass til å oppbevare saften kaldt, bør du tilsette 1 krm natriumbensoat (salgsnavn atamon) eller kaliumsorbat per liter saft.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker