Ingredienser
Fyll
75 g smør
3/4 dl kakao
1/2 dl kaffe
6 dl Dansukker Melis
1/2 dl kokos
Muffins
150 g smør
2 egg
3 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl kakao
2 ts bakepulver
4 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl melk
Glasur
200 g mørk sjokolade
300 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
halvparten av fyllet
Pynt
kokos
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C.
Begynn med fyllet. Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene unntatt kokos. Rør om, og ha halvparten av fyllet i en bolle. Tilsett 1/2 dl kokos i bollen. Sett det til side for å avkjøles.
Lag muffinsrøren. Smelt smør og sett det til siden for å avkjøles.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken i smøret, og visp det inn i røren.
Rør inn de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.
Fordel røren i muffinsformene, som skal være rundt 2/3 fulle. Ha litt kokosfyll i midten av hver muffinsform.
Stek nederst i ovnen i 10 min. Ta ut fra ovnen, og la muffinsene avkjøles på rist.
Lag glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl.
Visp smør og melis luftig i en bolle. Visp inn smeltet sjokolade og tilsett fyllet uten kokos. Visp til en jevn blanding. Sett i kjøleskap 10–15 min.
Sprøyt glasuren på muffinsene og strø over kokos.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.