Kjærlighetsmums-muffins

Kjærlighetsmums-muffins

18 stk. 1 time
Her er klassikeren kjærlighetsmums i en ny utgave – som muffins! Kjærlighetsmums-muffinsene har et søtt fyll med smak av kokos og er pyntet med glasur av mørk sjokolade.
Kjærlighetsmums-muffins
Stemmer: (2stemmer)

Ingredienser

    Fyll

    • 75 g smør
    • 3/4 dl kakao
    • 1/2 dl kaffe
    • 6 dl Dansukker Melis
    • 1/2 dl kokos

    Muffins

    • 150 g smør
    • 2 egg
    • 3 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 dl kakao
    • 2 ts bakepulver
    • 4 1/2 dl hvetemel
    • 1 1/2 dl melk

    Glasur

    • 200 g mørk sjokolade
    • 300 g smør, romtemperert
    • 2 dl Dansukker Melis
    • halvparten av fyllet

    Pynt

    • kokos

    Sett ovnen på 175 °C.

    Begynn med fyllet. Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene unntatt kokos. Rør om, og ha halvparten av fyllet i en bolle. Tilsett 1/2 dl kokos i bollen. Sett det til side for å avkjøles.

    Lag muffinsrøren. Smelt smør og sett det til siden for å avkjøles.

    Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken i smøret, og visp det inn i røren.

    Rør inn de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.

    Fordel røren i muffinsformene, som skal være rundt 2/3 fulle. Ha litt kokosfyll i midten av hver muffinsform.

    Stek nederst i ovnen i 10 min. Ta ut fra ovnen, og la muffinsene avkjøles på rist.

    Lag glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl.

    Visp smør og melis luftig i en bolle. Visp inn smeltet sjokolade og tilsett fyllet uten kokos. Visp til en jevn blanding. Sett i kjøleskap 10–15 min.

    Sprøyt glasuren på muffinsene og strø over kokos.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;