Ingredienser
Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)
Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade
Instruktioner
Solbærsyltetøy
1. Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2. Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3. Hell kokende vann i syltetøyglassene
4. Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2. Varm opp helmelken imens
3. Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4. Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5. Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6. Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7. Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8. Kremen vendes inn i ismassen
9. Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10. Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)
Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1. Ha ismassen i isformer av silikon
2. Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3. Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4. Stikk en ispinne i formen
5. Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt
Sjolokadeovertrekk
1. Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2. Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3. Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4. Gjenta med resten
- Oppskrift Nanna Broe - Kageliv
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?