Kjempesolpinne med hjemmelaget solbærsyltetøy

Disse lekre kjempesolpinnene er laget med hjemmelaget solbærsyltetøy og dyppet i god mørk sjokolade.
- Oppskrift Nanna Broe

6 stk.

Karakter (39 stk)

Ingredienser

Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)

Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade

Instruktioner

Solbærsyltetøy
1.    Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2.    Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3.    Hell kokende vann i syltetøyglassene
4.    Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2.    Varm opp helmelken imens
3.    Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4.    Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5.    Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6.    Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7.    Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8.    Kremen vendes inn i ismassen
9.    Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10.  Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)

Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1.    Ha ismassen i isformer av silikon
2.    Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3.    Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4.    Stikk en ispinne i formen
5.    Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt

Sjolokadeovertrekk
1.    Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2.    Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3.    Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4.    Gjenta med resten

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.