Ingredienser
Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)
Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade
Instruktioner
Solbærsyltetøy
1. Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2. Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3. Hell kokende vann i syltetøyglassene
4. Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2. Varm opp helmelken imens
3. Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4. Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5. Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6. Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7. Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8. Kremen vendes inn i ismassen
9. Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10. Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)
Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1. Ha ismassen i isformer av silikon
2. Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3. Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4. Stikk en ispinne i formen
5. Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt
Sjolokadeovertrekk
1. Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2. Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3. Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4. Gjenta med resten
- Oppskrift Nanna Broe - Kageliv
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.
Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.
Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.