Kjempesolpinne med hjemmelaget solbærsyltetøy

Disse lekre kjempesolpinnene er laget med hjemmelaget solbærsyltetøy og dyppet i god mørk sjokolade.
- Oppskrift Nanna Broe

6 stk.

Karakter (39 stk)

Ingredienser

Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)

Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade

Instruktioner

Solbærsyltetøy
1.    Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2.    Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3.    Hell kokende vann i syltetøyglassene
4.    Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2.    Varm opp helmelken imens
3.    Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4.    Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5.    Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6.    Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7.    Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8.    Kremen vendes inn i ismassen
9.    Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10.  Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)

Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1.    Ha ismassen i isformer av silikon
2.    Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3.    Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4.    Stikk en ispinne i formen
5.    Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt

Sjolokadeovertrekk
1.    Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2.    Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3.    Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4.    Gjenta med resten

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Rabarbrakake

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Hylleblomst Collins og Rabarbra Sour

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Grillmarinader

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Saft og limonade

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.