Knekkebrød

10–12 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g surdeig
2 dl lunkent vann
3 ss Dansukker Mørk Sirup
1 ts salt
1–2 ts anis, fennikel eller karve, kan sløyfes
2 dl hvetekli
2 dl Sammalt rug, grov
4 dl hvetemel

1 dl sesamfrø
1 dl linfrø

Oppskrift på surdeig finner du her

Instruktioner

Hell vannet i en bolle, og ha i surdeigen. Bland i sirup, salt, eventuelt krydder og kli. Tilsett deretter rug- og hvetemel, og bearbeid deigen kraftig. Dekk til bollen, og la deigen heve i 2 timer. Sett inn en stekeplate midt i ovnen, og sett den på 250 °C. Legg deigen på melet bakebord, og rull den til en pølse som deles i biter. Kjevle hver del til en tynn leiv med et mønsterkjevle. Strø på sesam- og linfrø, og kjevle dem inn. Flytt leiven over på et bakepapir som dras over på den varme platen i ovnen. Stekes ca. 5 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevar brødene tørt. Frøene kan sløyfes.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.