Krem

4 porsjoner
Krem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 250 g (1/2 liter) frukt eller bær etter eget valg
  • 4 dl vann
  • 1 1/2 – 2 dl Dansukker Sukker eller Demerarasukker
  • 3 ss potetmel

Til servering

  • melk eller fløte

Skyll og rens bærene. Kok opp vann og sukker. Ha i bærene, og kok forsiktig i 2–5 minutter avhengig av bærenes konsistens. Stikkelsbær og moreller trenger lengre koketid enn bringebær og jordbær. Rør ut potetmelet i 1 dl vann før det røres ned i bærene.  Ta kasserollen bort fra varmen. Avkjøl grøten under lokk. Serveres lunken eller kald med melk eller fløte.

Fruktgrøten kan tilsettes mandelmakroner eller knuste skorper for å gjøre den mektigere.
Bærene kan byttes ut med plommer, pærer, rabarbra eller epler i biter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker