Kremet sitronpai

Søt, syrlig og enkel.
Kremet sitronpai
Stemmer: ( 3 stemmer)

Ingredienser

  • 2,5 dl økologisk hvetemel
  • 1 ss Dansukker Lys Sirup
  • 1 ss Dansukker Økologisk Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 1 eggeplomme

Fyll

  • 2 egg
  • 5 eggeplommer
  • 2,5 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,75 dl kremfløte
  • Sitronjuice av 3 sitroner, gjerne økologiske
  • Skall av 1 sitron, godt vasket
  • Dansukker Økologisk Melis til å sikte over når kaken er ferdig

Sett ovnen på 175 °C.

Bland mel og de andre ingrediensene til paiskallet i en kjøkkenmaskin til en fast, jevn deig.

Trykk ut deigen i en paiform med avtakbar bunn, 24–27 cm i diameter, og forstek den i ovnen i ca. 20 minutter.

Visp sammen egg, eggeplommer og sukker, tilsett kremfløten og til slutt sitronjuice og -skall.

Ha fyllet i paiskallet, og stek i ca. 30–35 minutter.

Avkjøles helt, gjerne i kjøleskapet slik at fyllet setter seg.

Sikt over melis før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker