Ingredienser
50 g gjær
1/2 liter lunkent vann
1/2 dl hvetekli
125 g kesam/kvark
1 ts salt
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 (ca. 100 g) eple
1 dl (50 g) tørkede tranebær
1 ts anis
1 ts fennikel
1 liter sigtet rugmel
ca. 5 dl hvetemel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet og hvetekli, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett kesam/kvark, salt, sirup og brun farin. Skrell eplet, riv det og tilsett det sammen med tranebærene og krydderne. Arbeid inn rugmelet i deigvæsken og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store emner som formes til brød. Legg brødene på plate med bakepapir og la dem heve i 45 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Pensle de nystekte brødene med kaldt vann. Legg dem på rist, og la dem avkjøles under klede. Brødene egner seg godt til frysing.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.