Ingredienser
50 g gjær
1/2 liter lunkent vann
1/2 dl hvetekli
125 g kesam/kvark
1 ts salt
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 (ca. 100 g) eple
1 dl (50 g) tørkede tranebær
1 ts anis
1 ts fennikel
1 liter sigtet rugmel
ca. 5 dl hvetemel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet og hvetekli, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett kesam/kvark, salt, sirup og brun farin. Skrell eplet, riv det og tilsett det sammen med tranebærene og krydderne. Arbeid inn rugmelet i deigvæsken og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store emner som formes til brød. Legg brødene på plate med bakepapir og la dem heve i 45 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Pensle de nystekte brødene med kaldt vann. Legg dem på rist, og la dem avkjøles under klede. Brødene egner seg godt til frysing.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!