Krydderbrød

2 stykker
Krydderbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
1/2 liter lunkent vann
1/2 dl hvetekli
125 g kesam/kvark
1 ts salt
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 (ca. 100 g) eple

1 dl (50 g) tørkede tranebær
1 ts anis
1 ts fennikel
1 liter sigtet rugmel
ca. 5 dl hvetemel

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett vannet og hvetekli, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett kesam/kvark, salt, sirup og brun farin. Skrell eplet, riv det og tilsett det sammen med tranebærene og krydderne. Arbeid inn rugmelet i deigvæsken og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to like store emner som formes til brød. Legg brødene på plate med bakepapir og la dem heve i 45 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Pensle de nystekte brødene med kaldt vann. Legg dem på rist, og la dem avkjøles under klede. Brødene egner seg godt til frysing.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker