Ingredienser
1 kg rødbeter
Pepperrot
Lake
4 1/2 dl eddik 7%
1/2 dl vann
6 dl Dansukker Demerarasukker
1 bit tørket ingefær
1 ts hvite pepperkorn
1 ts kryddernelliker
1 kanelstang
Instruktioner
Børst rødbetene grundig i kaldt vann. Skjær av bladene, men la bladfestet være. Fjern eventuelt det ytterste av roten. Kok betene knapt møre i vann, 15–20 minutter avhengig av størrelsen. Hell av vannet. Skrell rødbetene ved å holde dem mellom hendene og gni av skallet. Skjær betene i båter, og legg dem på glass. Skrell pepperroten, og del i biter. Bland sammen ingrediensene til laken, og kok opp. Sil bort krydderet, og hell den varme laken over betene. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting
Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.