Krydret rugknekkebrød

40 stk.
Krydret rugknekkebrød
Stemmer: (18stemmer)

Ingredienser

25 g, 1/2 pakke gjær
5 dl melk
3 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
1 ss malt eller knust fennikel
1 ss malt eller knust spisskummen
4 dl grovt rugmel
4 dl grahamsmel
3–3 1/2 dl finmalt rugmel

Varm opp melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett sirup, salt og krydder. Arbeid inn melet. La heve under klede i 1 time. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i 40 biter som kjevles ut til tynne knekkebrød. Legg knekkebrødene på plater med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 225 °C de har fått farge. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker