Kurvbrød

2 stk.

Karakter (3 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

5 dl vann
50 g gjær
1 ss olje
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
7 dl (385 g) rugmel
7 dl (385 g) hvetemel
1 ss smør

2 kurver med et pent mønster.

Instruktioner

1. Varm vannet til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i det lunkne vannet.

2. Tilsett oljen, sirupen, smøret, saltet og nesten alt melet (det som er til overs, brukes til pynt). Rør alt sammen til en deig.

3. La deigen heve under et klede på et lunt sted i ca. 30 min.

4. Strø litt mel i to kurver.

5. Slå deigen sammen, og elt den til den er blank og smidig. Del deigen i to, og form den etter størrelsen på kurvene.

6. Pensle deigen med vann, og strø deretter over litt mel.

7. Legg deigen i kurvene, og trykk den mot bunnen, slik at det dannes et mønster.

8. Sett stekeovnen på 200 °C. La brødene etterheve i 30–40 min. i kurvene.

9. Smør en bakeplate, og vend forsiktig brødene ut av kurvene og ned på platen før steking.

10. Stek brødene i ca. 30 min., til de har fått en fin farge og høres hule ut når du banker på dem nedenfra.

11. La brødene avkjøles på en rist under et klede.

Brødene kan også lages som 2 runde brød uten bruk av kurver.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.