Lagkake med påskevri

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Karakter (28 stk)

Ingredienser

Bringebærbunn
4 egg
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl bringebær, ca. 100 g
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sitronkrem
200 g hvit sjokolade
250 g smør, romtemperert
3 1/2–4 dl Dansukker Melis
300 g kremost
Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske

Glasur
4 dl Dansukker Melis

Valgfri smakstilsetning
Saften av 3 pasjonsfrukter eller
2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
150 g mango, frossen
4–5 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge

Dekorasjon
Hvit sjokolade, høvlet
Påskeegg
Spiselige blomster

Instruktioner

Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.

Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 20–25 minutter. Avkjøl bunnene på rist.

Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.

Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.

Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.

Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.

Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.

Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.

Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.