Lagkake med påskevri

Ca. 10 stykker

PT1H

2 timer og 20 min.

Karakter (29 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærbunn
4 egg
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl bringebær, ca. 100 g
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sitronkrem
200 g hvit sjokolade
250 g smør, romtemperert
3 1/2–4 dl Dansukker Melis
300 g kremost
Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske

Glasur
4 dl Dansukker Melis

Valgfri smakstilsetning
Saften av 3 pasjonsfrukter eller
2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
150 g mango, frossen
4–5 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge

Dekorasjon
Hvit sjokolade, høvlet
Påskeegg
Spiselige blomster

Instruktioner

Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.

Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 20–25 minutter. Avkjøl bunnene på rist.

Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.

Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.

Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.

Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.

Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.

Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.

Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?