Laksemousse - Oppskrifter

Laksemousse

10 porsjoner
Laksemousse
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

3 gelatinark
2 dl lett crème fraîche
200 g Philadelphia-ost light, naturell
300 g kokt laks
100 g skrelte reker
100 g rød rogn
1 ss finrevet ubehandlet sitronskall
2 ss finhakket dill
1 dl finstrimlet purreløk
1 ts paprikapulver
2 krm hvitpepper

Tilbehør
10 skiver ferskrøykt laks
30 reker med skall
1 lime
Dill
Salatblader

Saus
3 ss Dansukker Lys Sirup
3 ss hvitvinseddik
2-3 ts Colmans sennepspulver
3 ss rapsolje

Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland crème fraîche og ost til det blir en jevn masse. Bland i de andre ingrediensene. Ta gelatinarkene opp av vannet og smelt dem i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Ta litt av røren og bland med gelatinen før dette vendes ned i lakserøren. Bland godt. Fordel moussen i 10 porsjonsformer. Settes i kjøleskap for å stivne. Legg noen salatblad på hver tallerken. Hvelv moussen på salaten. Pynt med en lakseskive, reker, limebåt og en dillkvast. Bland sammen ingrediensene til sausen og legg litt av denne på tallerkenen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;