Laksemousse

10 porsjoner

Karakter (6 stk)

Ingredienser

3 gelatinark
2 dl lett crème fraîche
200 g Philadelphia-ost light, naturell
300 g kokt laks
100 g skrelte reker
100 g rød rogn
1 ss finrevet ubehandlet sitronskall
2 ss finhakket dill
1 dl finstrimlet purreløk
1 ts paprikapulver
2 krm hvitpepper

Tilbehør
10 skiver ferskrøykt laks
30 reker med skall
1 lime
Dill
Salatblader

Saus
3 ss Dansukker Lys Sirup
3 ss hvitvinseddik
2-3 ts Colmans sennepspulver
3 ss rapsolje

Instruktioner

Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann. Bland crème fraîche og ost til det blir en jevn masse. Bland i de andre ingrediensene. Ta gelatinarkene opp av vannet og smelt dem i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Ta litt av røren og bland med gelatinen før dette vendes ned i lakserøren. Bland godt. Fordel moussen i 10 porsjonsformer. Settes i kjøleskap for å stivne. Legg noen salatblad på hver tallerken. Hvelv moussen på salaten. Pynt med en lakseskive, reker, limebåt og en dillkvast. Bland sammen ingrediensene til sausen og legg litt av denne på tallerkenen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.