Lammefilet med blomkåls- og brokkolitopper, fylte poteter og timiansjy

10 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1 ½ kg lammefilet
Salt, pepper
Smør, margarin eller olje til steking

Sjy
3 gule løk i båter
3 gulrøtter i biter
Smør, margarin eller olje
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl kalvefond
2 laurbærblader
5 kvister timian
25 g mørk sjokolade 70 %
2 ts potetmel
Salt, pepper

Instruktioner

Brun lammefileten i matfett. Gni inn salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek ferdig ved 150 °C i ca. 20 minutter. Den indre temperaturen bør være 60-65 °C. La hvile i 5 minutter før kjøttet skjæres i skiver.

Fres løk og gulrøtter til sausen i matfett i en kasserolle. Tilsett vin, sirup, fond og krydder, og la småkoke i 10 minutter. Tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og pepper. Sil sausen over i et sausenebb og server.

Skjær lammefileten i skiver, og server kjøttet med grønnsakstoppene, sjyen og de fylte potetene.

Blomkålstopper

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl kremfløte
100 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Lys Sirup
Salt, hvit pepper

Skyll blomkålen og del hodet i buketter. Kok disse knapt møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet. Miks eller finkutt blomkålen med stavmikser. Tilsett fløte, ost og sirup, og bland godt. Smak til med salt og pepper. Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Brokkolitopper

10 stk.

1 kg frossen brokkoli
2 dl kremfløte
100 g revet mozzarella
1 ts Dansukker Lys Sirup
2 revne hvitløksfedd
Salt, pepper

Kok opp brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet. Miks eller finkutt brokkolien med stavmikser. Tilsett fløte, ost, sirup og hvitløk, og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Fylte poteter

10 porsjoner

20 små poteter
5–600 g bacon i terninger
2 ½ dl gul løk i terninger
2 dl hakket persille
200 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Brun Farin
½ ts sort pepper
1 ts chilipulver
1 dl hvetemel
2 egg
100 g strøkavring
Olje

Kok potetene med skallet på. I mens stekes bacon og løk. Skrell potetene og del dem i to. Grav ut innmaten med en teskje, og mos eller hakk dette fint. Bland potetmassen med bacon, løk, persille, ost, brunt sukker og krydder. Fyll de halve potetene med blandningen, og sett dem sammen igjen slik at det blir en hel potet. Dypp potetene i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i strøkavring. Fritér potetene i olje til de er gylne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.