Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl havrekli
1 liter vann
50 g gjær
1 dl flytende margarin
2 ts salt
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 ss karve, kan sløyfes
ca. 18 dl hvetemel
Instruktioner
Legg havregryn og havrekli i en bolle. Kok opp vannet og hell det i bollen. La stå til temperaturen har sunket til 37 °C. Smuldre gjæren i havreblandingen, og rør til den er oppløst. Tilsett margarin, salt, sirup og karve. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut hver del til en avlang leiv som rulles sammen til et brød. Legg brødene på brett med bakepapir. Pensle sidene med litt olje, eller klipp til biter av bakepapir som du setter mellom brødene, så de ikke fester seg til hverandre. La dem heve under bakeklede i 30 minutter på et lunt sted. Pensle brødene med vann og strø på litt havrekli. Stekes i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist under klede.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.