Ingredienser
Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)
3 dl jordbær
3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
3 dl Dansukker Demerarasukker
Jordbærshrub
3 ss shrub
20 cl vann med kullsyre
2–3 friske jordbær
1 lime
4 cl gin (kan sløyfes)
Instruktioner
Shrub
Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.
Jordbærshrub
Hell shruben i et glass, og fyll på med kullsyrevann.
Skyll og ha i jordbærene. Tilsett til slutt gin og limeskiver.
Tips!
Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Påske godteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.