Leskende jordbærshrub

1 glass 30 minutter
Leskende jordbærshrub
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)

    • 3 dl jordbær
    • 3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
    • 3 dl Dansukker Demerarasukker

    Jordbærshrub

    • 3 ss shrub
    • 20 cl vann med kullsyre
    • 2–3 friske jordbær
    • 1 lime
    • 4 cl gin (kan sløyfes)

    Shrub
    Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
    Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
    Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.

    Jordbærshrub
    Hell shruben i et glass, og fyll på med kullsyrevann.
    Skyll og ha i jordbærene. Tilsett til slutt gin og limeskiver.


    Tips!
    Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.
     

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker