Likørtopper

Likørtopper

20 stk.
Likørtopper
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
25 g malte mandler
2 ½ ss Dansukker Melis
½ ts vanniljesukker
4 ½ ss hvetemel
40 g smør eller margarin

Fyll
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Melis
4 ss likør, velg favorittsmaken
100 g smeltet sjokolade, valgfri type

Pynt
100 g smeltet mørk sjokolade
25 g smeltet hvit sjokolade

Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La deigen hvile i kjøleskap i 1 time. Kjevle deigen ut til en tykkelse på 3 mm. Stikk ut runde kaker, 2-3 cm i diameter. Legg på plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist.

Rør smør og melis smidig med elektrisk visp. Arbeid inn likør og smeltet sjokolade. Sprøyt topper på de avkjølte kakene. La stå i kjøleskap i 1 time. Dypp dem deretter i smeltet mørk sjokolade. La stivne. Spre smeltet hvit sjokolade over. Oppbevares kjølig, men ikke kaldt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;