Limepai med graham og rabarbratopping

Vil du at det skal være «litt mer mat» i limepaien? Da er denne limepaien med grahamsbunn og rabarbratopping midt i blinken for deg! Et friskt og godt alternativ til ettermiddagskaffen.

ca. 12 stykker

1 time + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Grahamsbunn
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl grahamsmel
1 dl hvetemel
1 eggeplomme

Limefyll
4 eggeplommer
300 g crème fraîche
1 1/4 dl Dansukker Melis
1 1/2 ss maisennamel
Skallet av 1/2 lime, gjerne usprøytet
3/4 dl ferskpresset limesaft

Marinert rabarbra
2 rabarbrastilker
200 g jordbær
1 dl Dansukker Demerarasukker
Saften av 1/2 lime, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl.

La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer. Skyll rabarbraen og jordbærene, og skjær dem i biter. Bland med demerarasukker og lime, og la stå i minst 30 minutter.

Dekorer paien med den marinerte rabarbraen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.