Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Sett tennene i en limepai med smak av sjokolade- og bringebærcurd! Du kan variere limepaien etter smak og behag. Denne limepaien har saftig sjokoladebunn og frisk bringebærcurd.

ca. 12 stykker

PT55M

1 time + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sjokoladebunn
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl hvetemel
1 eggeplomme

Limefyll
4 eggeplommer
300 g crème fraîche
1 1/4 dl Dansukker Melis
1 1/2 ss maisennamel
Skallet av 1/2 lime, gjerne usprøytet
3/4 dl ferskpresset limesaft

Bringebærcurd
250 g bringebær
1 egg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør, romtemperert

Pynt
Ferske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl. La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer.

Lag bringebærcurden. Press bringebærene gjennom en finmasket sil. Visp egget og rør det inn i bringebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett syltesukker, og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret. Sett kasserollen i en skål med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til bringebærcurden er avkjølt. Hell den over i et rent glass, og sett den til kjøling i kjøleskapet.

Sprinkle curden over paien, og pynt med ferske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.