Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Sett tennene i en limepai med smak av sjokolade- og bringebærcurd! Du kan variere limepaien etter smak og behag. Denne limepaien har saftig sjokoladebunn og frisk bringebærcurd.

ca. 12 stykker

PT55M

1 time + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sjokoladebunn
150 g smør
1 1/4 dl Dansukker Melis
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl hvetemel
1 eggeplomme

Limefyll
4 eggeplommer
300 g crème fraîche
1 1/4 dl Dansukker Melis
1 1/2 ss maisennamel
Skallet av 1/2 lime, gjerne usprøytet
3/4 dl ferskpresset limesaft

Bringebærcurd
250 g bringebær
1 egg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør, romtemperert

Pynt
Ferske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skjær smøret i terninger og bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen. Arbeid sammen deigen på et melet bakebord. Dekk over med plast og la hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trykk ut deigen i en avlang paiform med avtakbar bunn (ca. 13 x 36 cm).

Stek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter. I mellomtiden lager du fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.

Hell fyllet i paiskallet og stek i ytterligere 15–20 minutter midt i ovnen. Ta kaken ut og avkjøl. La hvile i kjøleskap i ca. 3 timer.

Lag bringebærcurden. Press bringebærene gjennom en finmasket sil. Visp egget og rør det inn i bringebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett syltesukker, og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret. Sett kasserollen i en skål med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til bringebærcurden er avkjølt. Hell den over i et rent glass, og sett den til kjøling i kjøleskapet.

Sprinkle curden over paien, og pynt med ferske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Kokoslengde

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Vintersaga og Syrlig gløgg

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.