Luftige safranpannekaker

Gi helgefrokosten det lille ekstra med nystekte, luftige pannekaker. Kombinasjonen av safran, syrlige tyttebær og sprø hasselnøtter gir en smaksopplevelse utenom det vanlige!

ca. 4 porsjoner

ca. 40 minutter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

2 egg
2 dl melk
2 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 g safran
1 ts vaniljesukker
en klype salt
1/2 dl Dansukker Sukker
smør å steke i

Topping
Dansukker Lys Sirup
hasselnøtter, grovhakkede
tyttebær
Dansukker Melis

Instruktioner

Skill eggeplommene og eggehvitene. Visp sammen melk og eggeplommer. Tilsett mel, bakepulver, safran, vaniljesukker og salt. Visp sammen til en jevn røre.

Visp eggehvitene stive i en egen skål. Tilsett sukker og visp til du får en fast og blank marengs. Vend marengsen forsiktig inn i røren litt etter litt.

Smelt litt smør i en stekepanne og legg på klatter med pannekakerøre. Stek pannekakene til de har fått en gyllenbrun farge på begge sider.

Sprinkle over sirup, topp med hasselnøtter og tyttebær ogsikt til slutt over melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.