Ingredienser
Blåbær- og ostekakeis
2 stk gelatinark
5 dl helmelk
1 dl Dansukker Sukker
2 ts Dansukker Glykosesirup
2 dl crème fraîche
165 g blåbær
Havrekaker
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl havregryn
1/2 ts natron
60 g smør
1 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1/2 ts hvitvinseddik
Pynt
50 g smeltet hvit sjokolade
Instruktioner
Blåbær- og ostekakeis
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 15 minutter.
Mål opp melk, melis og glykosesirup i en kasserolle, og varm opp til ca. 80 °C. Ta gelatinen ut av vannet og rør inn i melkeblandingen. Trekk kasserollen av varmen.
Vei blåbærene og rør inn crème fraîche i kasserollen. Kjør iskremen i iskremmaskin til den har fått ønsket konsistens.
Frys iskremen i formen i ca. 3 timer eller over natten. Når isen er fryst, trykker du ut 10 runde pucker med ca. 2–3 cm høyde.
Havrekaker
Sett ovnen på 200 °C.
Mål opp hvetemel, havregryn og natron i en skål. Sett til sides.
Visp smør og sukker luftig, tilsett egg og visp til røren får en glatt konsistens. Vend inn de tørre ingrediensene i smør- og eggeblandingen og bland sammen. Tilsett eddik. La røren få stivne litt i kjøleskap i ca. en time.
Legg bakepapir på et stekebrett. Del opp deigen i 20 boller. Fordel bollene i passe avstand utover brettet. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til baksten har fått en gyllenbrun farge.
Montering
Smelt den hvite sjokoladen og sett den til side. Legg ut 10 kaker og plasser en iskrempuck oppå. Legg neste kake oppå iskremen, akkurat som med en hamburger. Sprinkle over hvit sjokolade og la stivne.
Servering
Server på fat eller i en lomme laget med bakepapir.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?