Luksuriøs iskremsandwich

Blåbær- og ostekakeis i havrekake og hvit sjokolade.

1 liter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Blåbær- og ostekakeis
2 stk gelatinark
5 dl helmelk
1 dl Dansukker Sukker
2 ts Dansukker Glykosesirup
2 dl crème fraîche
165 g blåbær

Havrekaker
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl havregryn
1/2 ts natron
60 g smør
1 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1/2 ts hvitvinseddik

Pynt
50 g smeltet hvit sjokolade

Instruktioner

Blåbær- og ostekakeis
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.

La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 15 minutter.

Mål opp melk, melis og glykosesirup i en kasserolle, og varm opp til ca. 80 °C. Ta gelatinen ut av vannet og rør inn i melkeblandingen. Trekk kasserollen av varmen.

Vei blåbærene og rør inn crème fraîche i kasserollen. Kjør iskremen i iskremmaskin til den har fått ønsket konsistens.

Frys iskremen i formen i ca. 3 timer eller over natten. Når isen er fryst, trykker du ut 10 runde pucker med ca. 2–3 cm høyde.

Havrekaker
Sett ovnen på 200 °C.

Mål opp hvetemel, havregryn og natron i en skål. Sett til sides.

Visp smør og sukker luftig, tilsett egg og visp til røren får en glatt konsistens. Vend inn de tørre ingrediensene i smør- og eggeblandingen og bland sammen. Tilsett eddik. La røren få stivne litt i kjøleskap i ca. en time.

Legg bakepapir på et stekebrett. Del opp deigen i 20 boller. Fordel bollene i passe avstand utover brettet. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til baksten har fått en gyllenbrun farge.

Montering
Smelt den hvite sjokoladen og sett den til side. Legg ut 10 kaker og plasser en iskrempuck oppå. Legg neste kake oppå iskremen, akkurat som med en hamburger. Sprinkle over hvit sjokolade og la stivne.

Servering
Server på fat eller i en lomme laget med bakepapir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!