Luksuriøs iskremsandwich

Blåbær- og ostekakeis i havrekake og hvit sjokolade.

1 liter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Blåbær- og ostekakeis
2 stk gelatinark
5 dl helmelk
1 dl Dansukker Sukker
2 ts Dansukker Glykosesirup
2 dl crème fraîche
165 g blåbær

Havrekaker
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl havregryn
1/2 ts natron
60 g smør
1 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1/2 ts hvitvinseddik

Pynt
50 g smeltet hvit sjokolade

Instruktioner

Blåbær- og ostekakeis
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.

La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 15 minutter.

Mål opp melk, melis og glukosesirup i en kasserolle, og varm opp til ca. 80 °C. Ta gelatinen ut av vannet og rør inn i melkeblandingen. Trekk kasserollen av varmen.

Vei blåbærene og rør inn crème fraîche i kasserollen. Kjør iskremen i iskremmaskin til den har fått ønsket konsistens.

Frys iskremen i formen i ca. 3 timer eller over natten. Når isen er fryst, trykker du ut 10 runde pucker med ca. 2–3 cm høyde.

Havrekaker
Sett ovnen på 200 °C.

Mål opp hvetemel, havregryn og natron i en skål. Sett til sides.

Visp smør og sukker luftig, tilsett egg og visp til røren får en glatt konsistens. Vend inn de tørre ingrediensene i smør- og eggeblandingen og bland sammen. Tilsett eddik. La røren få stivne litt i kjøleskap i ca. en time.

Legg bakepapir på et stekebrett. Del opp deigen i 20 boller. Fordel bollene i passe avstand utover brettet. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til baksten har fått en gyllenbrun farge.

Montering
Smelt den hvite sjokoladen og sett den til side. Legg ut 10 kaker og plasser en iskrempuck oppå. Legg neste kake oppå iskremen, akkurat som med en hamburger. Sprinkle over hvit sjokolade og la stivne.

Servering
Server på fat eller i en lomme laget med bakepapir.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.