Luksusboller

En gang iblant er det bare litt ekstra som skal til. Skjem bort familie og venner og overrask dem med nybakte luksusboller. Til hverdag, fest eller bare en hyggestund.

ca. 25 stk.

Karakter (3 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær
4 dl lunken melk
100 g flytende margarin
1 dl kesam
1 egg
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
ca. 12 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll til Nøtteboller
3/4 dl hasselnøttkjerner
1 eggehvite
2 ss Dansukker Sukker

Fyll til Pistasieboller
Odense Dessertmasse med pistasiesmak

Fyll til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå marsipan
2 ss konjakk
hasselnøttflak

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, kesam, margarin, sukker, salt og kardemomme.

Bland bakepulveret og halvdelen av melet, og bland det i deigen. Tilsett gradvis mer mel til deigen slipper kanten på bollen. La den heve under et klede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord og elt den smidig. Form 25 boller, og lag en fordypning i midten av hver bolle. Fyll dem med godsaker, ca. 10 g/1 ts. pr. bolle, og la dem heve i 30 minutter. Sett ovnen på 225–250 °C.

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist under et klede.

Nøtteboller:
Fylt med 3/4 dl hasselnøttkjerner rørt sammen med 1 eggehvite og 2 ss sukker.

Pistasieboller:
Fylt med Odense Dessertmasse med pistasiesmak.

Boller deluxe:
Fylt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 ss konjakk. Hasselnøttflak drysses over bollene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!