50 g gjær
4 dl lunken melk
100 g flytende margarin
1 dl kesam
1 egg
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
ca. 12 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll til Nøtteboller
3/4 dl hasselnøttkjerner
1 eggehvite
2 ss Dansukker Sukker
Fyll til Pistasieboller
Odense Dessertmasse med pistasiesmak
Fyll til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå marsipan
2 ss konjakk
hasselnøttflak
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, kesam, margarin, sukker, salt og kardemomme.
Bland bakepulveret og halvdelen av melet, og bland det i deigen. Tilsett gradvis mer mel til deigen slipper kanten på bollen. La den heve under et klede i 30 minutter.
Legg deigen på melet bakebord og elt den smidig. Form 25 boller, og lag en fordypning i midten av hver bolle. Fyll dem med godsaker, ca. 10 g/1 ts. pr. bolle, og la dem heve i 30 minutter. Sett ovnen på 225–250 °C.
Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist under et klede.
Nøtteboller:
Fylt med 3/4 dl hasselnøttkjerner rørt sammen med 1 eggehvite og 2 ss sukker.
Pistasieboller:
Fylt med Odense Dessertmasse med pistasiesmak.
Boller deluxe:
Fylt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 ss konjakk. Hasselnøttflak drysses over bollene.
Oppskriften er utarbeidet av