Luksusboller

ca. 25 stk.
En gang iblant er det bare litt ekstra som skal til. Skjem bort familie og venner og overrask dem med nybakte luksusboller. Til hverdag, fest eller bare en hyggestund.
Luksusboller
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
4 dl lunken melk
100 g flytende margarin
1 dl kesam
1 egg
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme
ca. 12 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll til Nøtteboller
3/4 dl hasselnøttkjerner
1 eggehvite
2 ss Dansukker Sukker

Fyll til Pistasieboller
Odense Dessertmasse med pistasiesmak

Fyll til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå marsipan
2 ss konjakk
hasselnøttflak

Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg, kesam, margarin, sukker, salt og kardemomme.

Bland bakepulveret og halvdelen av melet, og bland det i deigen. Tilsett gradvis mer mel til deigen slipper kanten på bollen. La den heve under et klede i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord og elt den smidig. Form 25 boller, og lag en fordypning i midten av hver bolle. Fyll dem med godsaker, ca. 10 g/1 ts. pr. bolle, og la dem heve i 30 minutter. Sett ovnen på 225–250 °C.

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist under et klede.

Nøtteboller:
Fylt med 3/4 dl hasselnøttkjerner rørt sammen med 1 eggehvite og 2 ss sukker.

Pistasieboller:
Fylt med Odense Dessertmasse med pistasiesmak.

Boller deluxe:
Fylt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 ss konjakk. Hasselnøttflak drysses over bollene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker