Luksusepleterte

Denne luksusepleterten er en ordentlig glamorøs og smaksfull terte som passer til alle festlige anledninger, hvorfor ikke som nyttårsterte?

1 kake, 12 stykker

ca. 4 timer

Karakter (0 st)

Ingredienser

Eplebunn
3–4 stk norske epler, revne
4 stk romtempererte egg
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olje
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 1/3 dl hvetemel
3 dl kokos

Lynrask smørkrem
4 dl Dansukker Økologisk Melis
2 ts vaniljesukker
150 g saltet smør, romtemperert

Ingefærglasur
200 g smør, romtemperert
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
400 g kremost
1 bit fersk ingefær
1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.

Limesukker
skall fra 1 lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.

Sett ovnen på 180 °C.

Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.

Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.

Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.

Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.

Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.

Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.

Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).

Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.

Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.

Legg på neste bunn og gjenta to ganger.

Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.

Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.