Luksusepleterte

Denne luksusepleterten er en ordentlig glamorøs og smaksfull terte som passer til alle festlige anledninger, hvorfor ikke som nyttårsterte?

1 kake, 12 stykker

PT1H

ca. 4 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Eplebunn
3–4 stk norske epler, revne
4 stk romtempererte egg
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olje
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 1/3 dl hvetemel
3 dl kokos

Lynrask smørkrem
4 dl Dansukker Økologisk Melis
2 ts vaniljesukker
150 g saltet smør, romtemperert

Ingefærglasur
200 g smør, romtemperert
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
400 g kremost
1 bit fersk ingefær
1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.

Limesukker
skall fra 1 lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.

Sett ovnen på 180 °C.

Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.

Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.

Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.

Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.

Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.

Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.

Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).

Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.

Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.

Legg på neste bunn og gjenta to ganger.

Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.

Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?