Luksusepleterte

Denne luksusepleterten er en ordentlig glamorøs og smaksfull terte som passer til alle festlige anledninger, hvorfor ikke som nyttårsterte?

1 kake, 12 stykker

PT1H

ca. 4 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Eplebunn
3–4 stk norske epler, revne
4 stk romtempererte egg
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olje
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 1/3 dl hvetemel
3 dl kokos

Lynrask smørkrem
4 dl Dansukker Økologisk Melis
2 ts vaniljesukker
150 g saltet smør, romtemperert

Ingefærglasur
200 g smør, romtemperert
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
400 g kremost
1 bit fersk ingefær
1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.

Limesukker
skall fra 1 lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.

Sett ovnen på 180 °C.

Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.

Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.

Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.

Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.

Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.

Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.

Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).

Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.

Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.

Legg på neste bunn og gjenta to ganger.

Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.

Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!