Luksusepleterte

Denne luksusepleterten er en ordentlig glamorøs og smaksfull terte som passer til alle festlige anledninger, hvorfor ikke som nyttårsterte?

1 kake, 12 stykker

ca. 4 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Eplebunn
3–4 stk norske epler, revne
4 stk romtempererte egg
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olje
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 1/3 dl hvetemel
3 dl kokos

Lynrask smørkrem
4 dl Dansukker Økologisk Melis
2 ts vaniljesukker
150 g saltet smør, romtemperert

Ingefærglasur
200 g smør, romtemperert
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
400 g kremost
1 bit fersk ingefær
1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.

Limesukker
skall fra 1 lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.

Sett ovnen på 180 °C.

Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.

Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.

Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.

Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.

Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.

Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.

Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).

Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.

Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.

Legg på neste bunn og gjenta to ganger.

Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.

Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.