Luksusepleterte

Luksusepleterte

1 kake, 12 stykker ca. 4 timer
Denne luksusepleterten er en ordentlig glamorøs og smaksfull terte som passer til alle festlige anledninger, hvorfor ikke som nyttårsterte?
Luksusepleterte
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Eplebunn

    • 3–4 stk norske epler, revne
    • 4 stk romtempererte egg
    • 4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 3 dl vegetabilsk olje
    • 1 ts kanel
    • 1/2 ts salt
    • 1 1/2 ts bakepulver
    • 1 1/2 ts natron
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 1/3 dl hvetemel
    • 3 dl kokos

    Lynrask smørkrem

    • 4 dl Dansukker Økologisk Melis
    • 2 ts vaniljesukker
    • 150 g saltet smør, romtemperert

    Ingefærglasur

    • 200 g smør, romtemperert
    • 3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
    • 400 g kremost
    • 1 bit fersk ingefær
    • 1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.

    Limesukker

    • skall fra 1 lime
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker

    Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.

    Sett ovnen på 180 °C.

    Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.

    Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.

    Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.

    Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.

    Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.

    Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.

    Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).

    Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.

    Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.

    Legg på neste bunn og gjenta to ganger.

    Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.

    Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;