Ingredienser
Bunn
200 g mandelmasse
2 eggehviter
1 dl Dansukker Brun Farin
Smørkrem
3-4 ss bringebærsaft (4 dl friske eller frosne bringebær)
1 eggeplomme
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
200 g smør, romtemperert
Pynt
250 g hvit sjokolade
Frysetørkede bringebær
Instruktioner
Sett ovnen på 180 °C. Riv mandelmasse på et rivjern. Visp sammen mandelmasse, eggeplomme og brun farin til en jevn røre.
Klatt/sprøyt røren ut på et brett med bakepapir, ca. på størrelse med femkroner. Stek i nederste del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvilken bunn du ønsker. Kortere tid, seigere bunn.
Varm bringebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter bort kjernene, slik at du kun har saften igjen. Avkjøl.
Visp sammen eggeplomme, melis og vaniljesukker. Ha i det romtempererte smøret, litt om gangen, og visp i ca. 10 minutter. Tilsett bringebærsaften, og visp til en jevn og luftig røre. La stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Smør ut smørkremen med en kniv eller skje på bunnene, og lag små topper. Sett makronene i fryseren i 20 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp makronene. Strø over frysetørkede bringebær, og la stivne.
Oppbevares i kjøleskap.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.