Makroner med bringebærkrem

Ca. 30 stk.

1,5 time

Karakter (12 stk)

Ingredienser

Bunn
200 g mandelmasse
2 eggehviter
1 dl Dansukker Brun Farin

Smørkrem
3-4 ss bringebærsaft (4 dl friske eller frosne bringebær)
1 eggeplomme
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
200 g smør, romtemperert

Pynt
250 g hvit sjokolade
Frysetørkede bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 180 °C. Riv mandelmasse på et rivjern. Visp sammen mandelmasse, eggeplomme og brun farin til en jevn røre.
Klatt/sprøyt røren ut på et brett med bakepapir, ca. på størrelse med femkroner.  Stek i nederste del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvilken bunn du ønsker. Kortere tid, seigere bunn.
Varm bringebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter bort kjernene, slik at du kun har saften igjen. Avkjøl.
Visp sammen eggeplomme, melis og vaniljesukker. Ha i det romtempererte smøret, litt om gangen, og visp i ca. 10 minutter. Tilsett bringebærsaften, og visp til en jevn og luftig røre. La stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Smør ut smørkremen med en kniv eller skje på bunnene, og lag små topper. Sett makronene i fryseren i 20 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp makronene. Strø over frysetørkede bringebær, og la stivne.
Oppbevares i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.