Sjokolademakroner

Små sjokolademakroner med myk smørkrem. Bak klassiske sjokolademakroner med sjokoladesmørkrem og nyt hver munnfull.

ca. 30–32 stk.

1,5 time

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Bunn
250 g mandelmasse
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 eggehvite

Sjokoladesmørkrem
75 g sjokolade
150 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 eggeplomme

Pynt
250 g mørk sjokolade

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Riv mandelmassen. Bland inn sukker og eggehvite og visp sammen. Klatt ut små, runde kaker på en plate med bakepapir. Stek i nedre del av ovnen i 12–14 minutter. Avkjøl helt.

Hakk sjokoladen til smørkremen og smelt den over vannbad. Avkjøl litt. Visp smøret luftig og tilsett melis og eggeplomme. Hell i den smeltede sjokoladen og visp til smørkremen er jevn og luftig.

Smør eller sprøyt smørkremen på kakene. La sjokolademakronene stå i fryseren i 15 minutter.

Gjør klar pynten. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Ta makronene ut av fryseren og dypp smørkremen i sjokolade. Legges på rist for å stivne.

Tips! Vil du gi makronene en smak av jul?
Tilsett 1 krm kanel i makronbunnene og 1 ts pepperkakekrydder i sjokoladesmørkremen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.