Sjokolademakroner

Små sjokolademakroner med myk smørkrem. Bak klassiske sjokolademakroner med sjokoladesmørkrem og nyt hver munnfull.

ca. 30–32 stk.

PT1H

1,5 time

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
250 g mandelmasse
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 eggehvite

Sjokoladesmørkrem
75 g sjokolade
150 g smør
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Melis
1 eggeplomme

Pynt
250 g mørk sjokolade

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Riv mandelmassen. Bland inn sukker og eggehvite og visp sammen. Klatt ut små, runde kaker på en plate med bakepapir. Stek i nedre del av ovnen i 12–14 minutter. Avkjøl helt.

Hakk sjokoladen til smørkremen og smelt den over vannbad. Avkjøl litt. Visp smøret luftig og tilsett melis og eggeplomme. Hell i den smeltede sjokoladen og visp til smørkremen er jevn og luftig.

Smør eller sprøyt smørkremen på kakene. La sjokolademakronene stå i fryseren i 15 minutter.

Gjør klar pynten. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Ta makronene ut av fryseren og dypp smørkremen i sjokolade. Legges på rist for å stivne.

Tips! Vil du gi makronene en smak av jul?
Tilsett 1 krm kanel i makronbunnene og 1 ts pepperkakekrydder i sjokoladesmørkremen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.