Ingredienser
200 g smeltet smør
2 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Melis
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts bittermandelolje
1 1/2 dl melk
50 g reven mandelmasse
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C.
Kle en rektangulær form 30 x 23 cm eller rund form 26 cm med bakepapir.
Smelt smøret. Rør imens sammen egg og sukker i en bolle med en sleiv (ikke elektrisk visp).
Mål opp hvetemel og bakepulver i en bolle, og sett den til side.
Bland inn melk og bittermandelolje i det smeltede smøret.
Tilsett mandelmassen og melk/olje i eggeblandingen og deretter i smørblandingen.
Det gjør ingenting om det er litt klumper, de forsvinner under stekingen.
Ha røren i formen, og stek nederst i ovnen i 15-20 minutter.
Avkjøl, og sikt over litt melis.
Tips
Pynt med glasur eller smeltet sjokolade.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.