Mammas mazarinkake

Mammas mazarinkake
(15)

  • 200 g smeltet smør
  • 2 egg
  • 2 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 1 dl Dansukker Melis
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts bittermandelolje
  • 1 1/2 dl melk
  • 50 g reven mandelmasse

Sett ovnen på 175 °C.

Kle en rektangulær form 30 x 23 cm eller rund form 26 cm med bakepapir.

Smelt smøret. Rør imens sammen egg og sukker i en bolle med en sleiv (ikke elektrisk visp).

Mål opp hvetemel og bakepulver i en bolle, og sett den til side.

Bland inn melk og bittermandelolje i det smeltede smøret.

Tilsett mandelmassen og melk/olje i eggeblandingen og deretter i smørblandingen.
Det gjør ingenting om det er litt klumper, de forsvinner under stekingen.

Ha røren i formen, og stek nederst i ovnen i 15-20 minutter.

Avkjøl, og sikt over litt melis.


Tips
Pynt med glasur eller smeltet sjokolade.