Mandelkake

ca. 15 stykker

Karakter (2 stk)

Ingredienser

5 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker
3/4 dl kokende vann
1 krm salt
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g malte mandler

Fyll
100 g tørkede aprikoser
2 dl vann
2 dl Dansukker Syltesukker
5 dl fløte
4 eggeplommer
2 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 ss maisennamel
100 g romtemperert smør

Pynt
Dansukker Melis
påskegodt

Instruktioner

Start med aprikosene til fyllet. Kutt aprikosene i svært små biter, eller miks dem med vannet. Bland aprikoser, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum av. Sett til side.

Skill eggene. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret lett og luftig. Tilsett vannet. Hvitene og saltet vispes til fast skum før resten av sukkeret vispes inn. Bland hvetemel, bakepulver og mandler, og vend dette inn i eggeplommerøren. Vend forsiktig inn eggehviterøren. Hell over i en smurt og strødd springform, ca. 26 cm i diameter. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken, og la den avkjøle før den deles i fire bunner.

Bland fløte, eggeplommer, melis og maisennamel i en kasserolle, og kok under omrøring til det tykner. Sil kremen, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett vaniljesukker og smør, og rør til smøret har blandet seg med kremen. Sett lokk på kasserollen, og plasser i kjøleskap for å kjølne. Smør aprikossyltetøy på tre av bunnene. Fordel kremen oppå syltetøyet, og legg sammen bunnene. Pynt kaken med melis og godteri.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.