Ingredienser
5 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker
3/4 dl kokende vann
1 krm salt
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g malte mandler
Fyll
100 g tørkede aprikoser
2 dl vann
2 dl Dansukker Syltesukker
5 dl fløte
4 eggeplommer
2 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
1 ss maisennamel
100 g romtemperert smør
Pynt
Dansukker Melis
påskegodt
Instruktioner
Start med aprikosene til fyllet. Kutt aprikosene i svært små biter, eller miks dem med vannet. Bland aprikoser, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum av. Sett til side.
Skill eggene. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret lett og luftig. Tilsett vannet. Hvitene og saltet vispes til fast skum før resten av sukkeret vispes inn. Bland hvetemel, bakepulver og mandler, og vend dette inn i eggeplommerøren. Vend forsiktig inn eggehviterøren. Hell over i en smurt og strødd springform, ca. 26 cm i diameter. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken, og la den avkjøle før den deles i fire bunner.
Bland fløte, eggeplommer, melis og maisennamel i en kasserolle, og kok under omrøring til det tykner. Sil kremen, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett vaniljesukker og smør, og rør til smøret har blandet seg med kremen. Sett lokk på kasserollen, og plasser i kjøleskap for å kjølne. Smør aprikossyltetøy på tre av bunnene. Fordel kremen oppå syltetøyet, og legg sammen bunnene. Pynt kaken med melis og godteri.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.