Mandelkake

ca. 15 stykker
Mandelkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 5 egg
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker
  • 3/4 dl kokende vann
  • 1 krm salt
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 75 g malte mandler

Fyll

  • 100 g tørkede aprikoser
  • 2 dl vann
  • 2 dl Dansukker Syltesukker
  • 5 dl fløte
  • 4 eggeplommer
  • 2 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss maisennamel
  • 100 g romtemperert smør

Pynt

  • Dansukker Melis
  • påskegodt

Start med aprikosene til fyllet. Kutt aprikosene i svært små biter, eller miks dem med vannet. Bland aprikoser, vann og syltesukker i en kasserolle, og kok i 5 minutter under omrøring. Skum av. Sett til side.

Skill eggene. Visp eggeplommer og halvparten av sukkeret lett og luftig. Tilsett vannet. Hvitene og saltet vispes til fast skum før resten av sukkeret vispes inn. Bland hvetemel, bakepulver og mandler, og vend dette inn i eggeplommerøren. Vend forsiktig inn eggehviterøren. Hell over i en smurt og strødd springform, ca. 26 cm i diameter. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Hvelv kaken, og la den avkjøle før den deles i fire bunner.

Bland fløte, eggeplommer, melis og maisennamel i en kasserolle, og kok under omrøring til det tykner. Sil kremen, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett vaniljesukker og smør, og rør til smøret har blandet seg med kremen. Sett lokk på kasserollen, og plasser i kjøleskap for å kjølne. Smør aprikossyltetøy på tre av bunnene. Fordel kremen oppå syltetøyet, og legg sammen bunnene. Pynt kaken med melis og godteri.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker