Mandelmuslinger - Oppskrifter

Mandelmuslinger

45–50 stk. 1 time, 40 min.
Mandelmuslinger er en kjær favoritt som du kan fylle med det meste. Vi har her fylt mandelmuslingene våre med tindvedkrem og pyntet dem med tindvedbær. Perfekt til julens kaffebesøk!
Mandelmuslinger
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Mandelmuslinger

    • 2 dl mandler
    • 200 g smør, romtemperert
    • 1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 egg
    • 4 dl hvetemel
    • 4–5 bitre mandler

    Tindvedkrem

    • 160 g tindved
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 4 dl kremfløte
    • 4 dl smetana

    Pynt

    • 200 tindvedbær, tinte

    Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

    Rør smør og sukker smidig. Tilsett mandler, egg og mel.

    Tilsett de revne bitre mandlene, og arbeid deigen smidig på et bakebord. Dekk med plastfolie og la stå kaldt 1 time.

    I mellomtiden forbereder du tindvedkremen. Varm opp tindvedbær og sukker. Sil gjennom en finmasket sil.

    Visp fløten, vend i smetana og bland til en jevn røre. Vend til slutt inn tindvedsaften. La stå i kjøleskap.

    Sett ovnen på 200 °C. 7. Form deigen til en smal pølse og skjær i jevne stykker. Smør mandelmuslingformene, og kle dem med deigen. Sett formene på en plate, og stek midt i ovnen i ca. 8 min.

    Hvelv forsiktig kakene mens de er varme. Avkjøl på rist.

    Fyll mandelmuslingene med tindvedkrem og pynt med tindvedbær rett før servering.

    Prøv også tradisjonelt fyll med krem og syltetøy.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;