Mandelmuslinger

Mandelmuslinger er en kjær favoritt som du kan fylle med det meste. Vi har her fylt mandelmuslingene våre med tindvedkrem og pyntet dem med tindvedbær. Perfekt til julens kaffebesøk!

45–50 stk.

PT1H

1 time, 40 min.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Mandelmuslinger
2 dl mandler
200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 egg
4 dl hvetemel
4–5 bitre mandler

Tindvedkrem
160 g tindved
2 dl Dansukker Sukker
4 dl kremfløte
4 dl smetana

Pynt
200 tindvedbær, tinte

Instruktioner

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Rør smør og sukker smidig. Tilsett mandler, egg og mel.

Tilsett de revne bitre mandlene, og arbeid deigen smidig på et bakebord. Dekk med plastfolie og la stå kaldt 1 time.

I mellomtiden forbereder du tindvedkremen. Varm opp tindvedbær og sukker. Sil gjennom en finmasket sil.

Visp fløten, vend i smetana og bland til en jevn røre. Vend til slutt inn tindvedsaften. La stå i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C. 7. Form deigen til en smal pølse og skjær i jevne stykker. Smør mandelmuslingformene, og kle dem med deigen. Sett formene på en plate, og stek midt i ovnen i ca. 8 min.

Hvelv forsiktig kakene mens de er varme. Avkjøl på rist.

Fyll mandelmuslingene med tindvedkrem og pynt med tindvedbær rett før servering.

Prøv også tradisjonelt fyll med krem og syltetøy.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!