Mandelmuslinger

Mandelmuslinger er en kjær favoritt som du kan fylle med det meste. Vi har her fylt mandelmuslingene våre med tindvedkrem og pyntet dem med tindvedbær. Perfekt til julens kaffebesøk!

45–50 stk.

1 time, 40 min.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Mandelmuslinger
2 dl mandler
200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 egg
4 dl hvetemel
4–5 bitre mandler

Tindvedkrem
160 g tindved
2 dl Dansukker Sukker
4 dl kremfløte
4 dl smetana

Pynt
200 tindvedbær, tinte

Instruktioner

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Rør smør og sukker smidig. Tilsett mandler, egg og mel.

Tilsett de revne bitre mandlene, og arbeid deigen smidig på et bakebord. Dekk med plastfolie og la stå kaldt 1 time.

I mellomtiden forbereder du tindvedkremen. Varm opp tindvedbær og sukker. Sil gjennom en finmasket sil.

Visp fløten, vend i smetana og bland til en jevn røre. Vend til slutt inn tindvedsaften. La stå i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C. 7. Form deigen til en smal pølse og skjær i jevne stykker. Smør mandelmuslingformene, og kle dem med deigen. Sett formene på en plate, og stek midt i ovnen i ca. 8 min.

Hvelv forsiktig kakene mens de er varme. Avkjøl på rist.

Fyll mandelmuslingene med tindvedkrem og pynt med tindvedbær rett før servering.

Prøv også tradisjonelt fyll med krem og syltetøy.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.