Ingredienser
Mandelmuslinger
2 dl mandler
200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 egg
4 dl hvetemel
4–5 bitre mandler
Tindvedkrem
160 g tindved
2 dl Dansukker Sukker
4 dl kremfløte
4 dl smetana
Pynt
200 tindvedbær, tinte
Instruktioner
Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.
Rør smør og sukker smidig. Tilsett mandler, egg og mel.
Tilsett de revne bitre mandlene, og arbeid deigen smidig på et bakebord. Dekk med plastfolie og la stå kaldt 1 time.
I mellomtiden forbereder du tindvedkremen. Varm opp tindvedbær og sukker. Sil gjennom en finmasket sil.
Visp fløten, vend i smetana og bland til en jevn røre. Vend til slutt inn tindvedsaften. La stå i kjøleskap.
Sett ovnen på 200 °C. 7. Form deigen til en smal pølse og skjær i jevne stykker. Smør mandelmuslingformene, og kle dem med deigen. Sett formene på en plate, og stek midt i ovnen i ca. 8 min.
Hvelv forsiktig kakene mens de er varme. Avkjøl på rist.
Fyll mandelmuslingene med tindvedkrem og pynt med tindvedbær rett før servering.
Prøv også tradisjonelt fyll med krem og syltetøy.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.