Marengsdessert med jordbær

ca. 6 porsjoner

Karakter (1 st)

Ingredienser

4 eggehviter
1 krm salt
2 ½ dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts hvitvinseddik
2–3 dl kremfløte
1 liter jordbær
Smør eller margarin til formen
Mel til formen 

Instruktioner

Smør en ildfast form med smør/margarin, og strø den grundig med mel. Visp eggehviter og salt stivt. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt mens du visper. Visp deretter vekselvis inn resten av sukkeret, vaniljesukkeret og eddiken. Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 30 minutter. Øk varmen til 175 °C, og stek i ytterligere 30 minutter. Ta marengsen ut av ovnen, og la den avkjøle. Visp kremfløten stiv, og legg den oppå marengsen. Legg på jordbærene. Server.

 

Jordbærene kan byttes ut med andre bær, for eksempel blåbær, bringebær eller multer. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.