Marengskake

Karakter (1 st)

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter (100 ml)
2 dl Dansukker Sukker
1/2 krm eddiksprit

Fyll
200 g ferske eller frosne bær
1 dl kremfløte
100 g kesam
1 ss Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt
1 ss Dansukker Melis
frukt eller bær

Instruktioner

Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. (Kan f.eks. brukes til marengsviss.) Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist. Visp fløten, sukkeret og vaniljesukkeret stivt. Rør ned bærene og kesamen. Ha fyllet mellom marengsene rett før servering. (Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet. Tips: Hvit sjokolade synes ikke så godt.) Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.