Marengskake

Se for deg favoritten marengsdessert, men i kakeutgave! Vår marengsdessertkake har en smak av rom-rosin-ostekake, og vil garantert gjøre suksess på dessertbordet. Pynt med krem, bananer og knuste sjokoladecookies.

16 porsjoner

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 ts sitron

Rom- og rosinostekake
1/2–1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
150 g kremost
3 dl kremfløte

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Økologisk Sukker
1 dl kremfløte

Pynt
3 dl kremfløte
1 banan
sjokoladecookies, knuste

Instruktioner

Legg rosiner i rom og la stå til ostekaken.

Lag marengs. Sett ovnen på 125 °C.

Visp eggehvite og halvparten av sukkeret i en bolle. Visp raskt til den begynner å hvitne. Tilsett resten av sukkeret og sitron.

Visp til en fast marengs. Smør blandingen på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen og la platen stå igjen.

Lag ostekaken. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend i kremosten. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Tilsett om ønskelig rom- og rosinblandingen og rør om.

Kok ingrediensene til sjokoladesausen i en kasserolle, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og like mye sjokladecookies i en bolle. Ha 1/3 av smulene i en springform, på rundt 26 cm i diameter. Hell over halvparten av ostekakerøren og spre over litt sjokoladesaus. Gjør det samme én gang til, og dekk med plastfolie. Frys i 5 timer.

Visp krem, og skjær bananen i fire skiver på langs. Ta ut kaken rett før servering og sett den på et kakefat.

Ha over kremen på toppen og legg på bananskivene. Spre sjokoladesaus over og strø til slutt resten av marengs- og sjokoladecookieblandingen rundt kanten av kaken og på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.