Marengs
Rom- og rosinostekake
Sjokoladesaus
Pynt
Legg rosiner i rom og la stå til ostekaken.
Lag marengs. Sett ovnen på 125 °C.
Visp eggehvite og halvparten av sukkeret i en bolle. Visp raskt til den begynner å hvitne. Tilsett resten av sukkeret og sitron.
Visp til en fast marengs. Smør blandingen på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen og la platen stå igjen.
Lag ostekaken. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend i kremosten. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Tilsett om ønskelig rom- og rosinblandingen og rør om.
Kok ingrediensene til sjokoladesausen i en kasserolle, til den tykner.
Knus ca. 130 g marengs og like mye sjokladecookies i en bolle. Ha 1/3 av smulene i en springform, på rundt 26 cm i diameter. Hell over halvparten av ostekakerøren og spre over litt sjokoladesaus. Gjør det samme én gang til, og dekk med plastfolie. Frys i 5 timer.
Visp krem, og skjær bananen i fire skiver på langs. Ta ut kaken rett før servering og sett den på et kakefat.
Ha over kremen på toppen og legg på bananskivene. Spre sjokoladesaus over og strø til slutt resten av marengs- og sjokoladecookieblandingen rundt kanten av kaken og på toppen.
Oppskriften er utarbeidet av