Marshmallows med salt karamell

Julens luftigste og herligste godteri for alle som elsker salt karamell! En artig oppskrift som krever bittelitt tålmodighet.

30 stk.

PT55M

1 time + 2 timer for å stivne

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellsaus
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 ts flaksalt

Marshmallows
4 ss maisstivelse
4 ss Dansukker Melis
2 1/2 ss gelatinpulver
3 dl vann
5 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter

Til formen
matolje

 

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland sukker, fløte, sirup, smør og salt i en kasserolle. Kok til sausen begynne å tykne litt.

Bland maisstivelse og melis i en bolle. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med litt matolje. Sikt over litt av melisblandingen og rist av overflødig sukker.

Gelatinblanding: Bland 1 dl vann med gelatinpulver i en bolle og la smelte over vannbad. Slå av varmen når gelatinen har smeltet, og la bollen bli stående i det varme vannet.

Sukkerlag: Bland sukker, glukose og 2 dl vann i en stor kasserolle. Kok opp sukkerlaken til 127 °C.

Eggehviter: Pisk eggehvitene når sukkerlaken har kommet opp i 115 °C. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Slå av varmen når sukkerlaken har kommet opp i 127 °C. Visp raskt inn gelatinblandingen.
Hell sukker- og gelatinblandingen i en tynn stråle over de piskede eggehvitene under kraftig visping. Fortsett å vispe i ca. 7–10 minutter inntil røren er skinnende og luftig.

Hell 2/3 av karamellsausen i røren (hvis sausen har stivnet, varmer du den opp igjen) og visp sammen. Hell røren over i formen. Ta litt olje på fingrene og smør røren utover i et jevnt lag. Sprinkle over resten av karamellsausen og bruk en kniv eller kakenål til å lage virvelmønster.

La marshmallowsene få sette seg i romtemperatur i ca. 1–2 timer. Skjær til ønsket form ved hjelp av en kniv som er smurt med olje. Vend bitene i melisblandingen (fra punkt 1). Rist av overflødig sukker. 

Oppbevares i en forseglet plastpose i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?