Marshmallows med salt karamell

Julens luftigste og herligste godteri for alle som elsker salt karamell! En artig oppskrift som krever bittelitt tålmodighet.

30 stk.

1 time + 2 timer for å stivne

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Karamellsaus
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 ts flaksalt

Marshmallows
4 ss maisstivelse
4 ss Dansukker Melis
2 1/2 ss gelatinpulver
3 dl vann
5 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter

Til formen
matolje

 

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland sukker, fløte, sirup, smør og salt i en kasserolle. Kok til sausen begynne å tykne litt.

Bland maisstivelse og melis i en bolle. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med litt matolje. Sikt over litt av melisblandingen og rist av overflødig sukker.

Gelatinblanding: Bland 1 dl vann med gelatinpulver i en bolle og la smelte over vannbad. Slå av varmen når gelatinen har smeltet, og la bollen bli stående i det varme vannet.

Sukkerlag: Bland sukker, glukose og 2 dl vann i en stor kasserolle. Kok opp sukkerlaken til 127 °C.

Eggehviter: Pisk eggehvitene når sukkerlaken har kommet opp i 115 °C. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Slå av varmen når sukkerlaken har kommet opp i 127 °C. Visp raskt inn gelatinblandingen.
Hell sukker- og gelatinblandingen i en tynn stråle over de piskede eggehvitene under kraftig visping. Fortsett å vispe i ca. 7–10 minutter inntil røren er skinnende og luftig.

Hell 2/3 av karamellsausen i røren (hvis sausen har stivnet, varmer du den opp igjen) og visp sammen. Hell røren over i formen. Ta litt olje på fingrene og smør røren utover i et jevnt lag. Sprinkle over resten av karamellsausen og bruk en kniv eller kakenål til å lage virvelmønster.

La marshmallowsene få sette seg i romtemperatur i ca. 1–2 timer. Skjær til ønsket form ved hjelp av en kniv som er smurt med olje. Vend bitene i melisblandingen (fra punkt 1). Rist av overflødig sukker. 

Oppbevares i en forseglet plastpose i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.