Ingredienser
Karamellsaus
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 ts flaksalt
Marshmallows
4 ss maisstivelse
4 ss Dansukker Melis
2 1/2 ss gelatinpulver
3 dl vann
5 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter
Til formen
matolje
Instruktioner
Begynn med karamellsausen. Bland sukker, fløte, sirup, smør og salt i en kasserolle. Kok til sausen begynne å tykne litt.
Bland maisstivelse og melis i en bolle. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med litt matolje. Sikt over litt av melisblandingen og rist av overflødig sukker.
Gelatinblanding: Bland 1 dl vann med gelatinpulver i en bolle og la smelte over vannbad. Slå av varmen når gelatinen har smeltet, og la bollen bli stående i det varme vannet.
Sukkerlag: Bland sukker, glukose og 2 dl vann i en stor kasserolle. Kok opp sukkerlaken til 127 °C.
Eggehviter: Pisk eggehvitene når sukkerlaken har kommet opp i 115 °C. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Slå av varmen når sukkerlaken har kommet opp i 127 °C. Visp raskt inn gelatinblandingen.
Hell sukker- og gelatinblandingen i en tynn stråle over de piskede eggehvitene under kraftig visping. Fortsett å vispe i ca. 7–10 minutter inntil røren er skinnende og luftig.
Hell 2/3 av karamellsausen i røren (hvis sausen har stivnet, varmer du den opp igjen) og visp sammen. Hell røren over i formen. Ta litt olje på fingrene og smør røren utover i et jevnt lag. Sprinkle over resten av karamellsausen og bruk en kniv eller kakenål til å lage virvelmønster.
La marshmallowsene få sette seg i romtemperatur i ca. 1–2 timer. Skjær til ønsket form ved hjelp av en kniv som er smurt med olje. Vend bitene i melisblandingen (fra punkt 1). Rist av overflødig sukker.
Oppbevares i en forseglet plastpose i kjøleskap.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bak magisk julepynt
Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Ofte krever det heller ikke så mange forberedelser å skape en koselig stemning. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.