Ingredienser
Karamellsaus
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 ts flaksalt
Marshmallows
4 ss maisstivelse
4 ss Dansukker Melis
2 1/2 ss gelatinpulver
3 dl vann
5 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter
Til formen
matolje
Instruktioner
Begynn med karamellsausen. Bland sukker, fløte, sirup, smør og salt i en kasserolle. Kok til sausen begynne å tykne litt.
Bland maisstivelse og melis i en bolle. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med litt matolje. Sikt over litt av melisblandingen og rist av overflødig sukker.
Gelatinblanding: Bland 1 dl vann med gelatinpulver i en bolle og la smelte over vannbad. Slå av varmen når gelatinen har smeltet, og la bollen bli stående i det varme vannet.
Sukkerlag: Bland sukker, glukose og 2 dl vann i en stor kasserolle. Kok opp sukkerlaken til 127 °C.
Eggehviter: Pisk eggehvitene når sukkerlaken har kommet opp i 115 °C. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Slå av varmen når sukkerlaken har kommet opp i 127 °C. Visp raskt inn gelatinblandingen.
Hell sukker- og gelatinblandingen i en tynn stråle over de piskede eggehvitene under kraftig visping. Fortsett å vispe i ca. 7–10 minutter inntil røren er skinnende og luftig.
Hell 2/3 av karamellsausen i røren (hvis sausen har stivnet, varmer du den opp igjen) og visp sammen. Hell røren over i formen. Ta litt olje på fingrene og smør røren utover i et jevnt lag. Sprinkle over resten av karamellsausen og bruk en kniv eller kakenål til å lage virvelmønster.
La marshmallowsene få sette seg i romtemperatur i ca. 1–2 timer. Skjær til ønsket form ved hjelp av en kniv som er smurt med olje. Vend bitene i melisblandingen (fra punkt 1). Rist av overflødig sukker.
Oppbevares i en forseglet plastpose i kjøleskap.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
![Syltetøy og marmelade](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fjam-jars-and-berries.jpg&width=640&format=webp)
Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.
![Is med syltetøykake](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Lag din egen is
Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!
![Rabarbra- og jordbærostekake](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Bak med sommerens bær
Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!
![Rababrabobler](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.
![Pannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.
![Saft](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.