Marsipanjulegris farget med rødbete

Marsipanjulegris er en morsom aktivitet. Farg marsipangrisene dine med rødbete og få en lekker rosafarge. Denne marsipanjulegrisen er både fin å se på og god å spise.

Ca. 10 griser

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1/2 ss røbetejuice
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 stk eggehvite
2 ss (eller litt mindre) kaldt vann
1 ss rapsolje
5 dl Dansukker Økologisk Melis

Instruktioner

Skrell røbeten og riv den på et rivjern. Klem ut juicen gjennom en sil.

Bland mandelmel og sukker ordentlig i en kjøkkenmaskin.

Tilsett eggehvite, vann, røbetejuice og olje med maskinen i gang. Pass på å skrape langs kantene slik at alt blandes ordentlig.

Hell i melisen i omganger og arbeid med røren til den henger sammen.

Forme grisene akkurat som du vil. La fantasien blomstre!

MEN ... hvis du vil lage en stor julegris med tre grisunger (som på bildet) gjør du slik: Del marsipanen i to deler og del deretter en del i ytterligere fire deler. Den store delen blir kroppen og de fire mindre blir julegrisens hode og de tre grisungene. Ta en bit fra hver «kropp» og rull halekrøllene. Form deretter kroppene og fest halene. Legg den større kroppen på ønsket serveringsfat og bøy den litt. Bruk baksiden av en kniv til å markere folder og lår. Legg grisungene «under magen». Form hodet på den store grisen. Knip av en bit og rull to dråper. Rull deretter til hodet. Tenk formen som en pære som har gått i bakken. Sett den større delen mot kroppen. Flat ut dråpene og form til to ører og sett i folden mellom kropp og hode. Sett i to kuleformede strøssel som øyne og sett i to prikker med smeltet mørk sjokolade som pupiller.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.