Mazarinkake med nøttelokk

ca. 15 stykker

Karakter (1 st)

Ingredienser

Bunn
100 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg

Fyll
50 g smør eller margarin
75 g malte mandler
1 1/4 dl Dansukker Melis
2 egg
1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Nøttelokk
100 g smør eller margarin
1 1/4 dl Dansukker Demerarasukker
3/4 dl Dansukker Glykosesirup
2 ss hvetemel
2 ss fløte
4 dl mandler el. valgfri type nøtter

Instruktioner

Arbeid sammen ingrediensene til deigen. Trykk den ut i en form, ca. 24 cm i diameter, og sett i kjøleskap i 1 time. Bland sammen ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin. Hell røren i formen, og stek nederst i ovnen ved 200 °C (varmluftsovn 175 °C) i ca. 20 minutter. Bland alt utenom nøtter/mandler til lokket i en kasserolle, og la småkoke under omrøring til det tykner. Bland inn nøtter/mandler. Fordel nøtterøren over kaken, sett kaken inn midt i ovnen og stek videre i ca. 15 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.