Ingredienser
Brioche
25 g gjær
5 egg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
7–8 dl hvetemel
350 g smør, temperert
1 egg til pensling
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
25 g smør, romtemperert
Pynt
Friske bær
Dansukker Melis
Instruktioner
Vaniljekrem
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
Ta vaniljestangen ut av fløten.
Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.
Brioche
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett eggene. Rør med en eltekrok til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, salt og hvetemel, og elt deigen myk og jevn. Ha i litt smør om gangen. Bland i ytterligere 10 minutter. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i minst 5 timer.
Elt deretter deigen på et melet bakebord. Kjevle tynt, ca. 1 cm, og stikk ut runde kaker på ca. 10 cm i diameter. La heve på plate med bakepapir i 1 time.
Trykk ned deigen i midten med to fingrer, slik at det dannes en grop. Pensle med sammenvispet egg, og sprøyt vaniljekrem i gropen. Stek ved 220 °C i ca. 5 minutter.
La briochene avkjøles, og ha deretter på friske bær. Pudre melis over til slutt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.