Ingredienser
Brioche
25 g gjær
5 egg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
7–8 dl hvetemel
350 g smør, temperert
1 egg til pensling
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
25 g smør, romtemperert
Pynt
Friske bær
Dansukker Melis
Instruktioner
Vaniljekrem
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
Ta vaniljestangen ut av fløten.
Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.
Brioche
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett eggene. Rør med en eltekrok til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, salt og hvetemel, og elt deigen myk og jevn. Ha i litt smør om gangen. Bland i ytterligere 10 minutter. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i minst 5 timer.
Elt deretter deigen på et melet bakebord. Kjevle tynt, ca. 1 cm, og stikk ut runde kaker på ca. 10 cm i diameter. La heve på plate med bakepapir i 1 time.
Trykk ned deigen i midten med to fingrer, slik at det dannes en grop. Pensle med sammenvispet egg, og sprøyt vaniljekrem i gropen. Stek ved 220 °C i ca. 5 minutter.
La briochene avkjøles, og ha deretter på friske bær. Pudre melis over til slutt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.