Minibrioche med vaniljekrem og friske bær

ca. 30–35 stk. 1 time+
Minibrioche med vaniljekrem og friske bær
(0)

    Brioche

    • 25 g gjær
    • 5 egg
    • 3/4 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 ts salt
    • 7–8 dl hvetemel
    • 350 g smør, temperert
    • 1 egg til pensling

    Vaniljekrem

    • 1/2 vaniljestang
    • 2 1/2 dl kremfløte
    • 4 eggeplommer
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
    • 25 g smør, romtemperert

    Pynt

    • Friske bær
    • Dansukker Melis

    Vaniljekrem
    Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
    Ta vaniljestangen ut av fløten.
    Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
    Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.

    Brioche
    Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett eggene. Rør med en eltekrok til gjæren er oppløst.
    Tilsett sirup, salt og hvetemel, og elt deigen myk og jevn. Ha i litt smør om gangen. Bland i ytterligere 10 minutter. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i minst 5 timer.
    Elt deretter deigen på et melet bakebord. Kjevle tynt, ca. 1 cm, og stikk ut runde kaker på ca. 10 cm i diameter. La heve på plate med bakepapir i 1 time.
    Trykk ned deigen i midten med to fingrer, slik at det dannes en grop. Pensle med sammenvispet egg, og sprøyt vaniljekrem i gropen. Stek ved 220 °C i ca. 5 minutter.
    La briochene avkjøles, og ha deretter på friske bær. Pudre melis over til slutt.