Minikanelboller

ca. 40 stk.

Karakter (1 stk)

Ingredienser

75 g smør eller margarin
2 ½ dl melk
25 g gjær
1 krm salt
¾ dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 ts malt kardemomme
ca. 7 dl hvetemel

Fyll
50 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Brun Farin
1 ss kanel

Pensling
egg

Pynt
Dansukker Perlesukker

Muffinsformer

Instruktioner

Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °C (fingervarmt).

Smuldre gjæren i deigbollen og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.

Bland i saltet, sukkeret, kardemommen og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper kantene i bollen. La heve under klede til dobbel størrelse i 20-30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til fyllet.

Legg deigen på melet bakebord, og kna den smidig. Kjevle den ut til en rektangulær leiv. Ha på fyllet. Del leiven i 3 deler. Rull sammen hver del til en rull som skjæres i biter. Legges i små papirformer. La heve under klede i 20 minutter.

Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Avkjøl på rist under klede.

Hvis du ikke liker kanel, kan du i stedet fylle bollene med ett av følgende alternativer:
50 g smør eller margarin, ½ dl sukker, ½ ts vaniljesukker, eller
50 g smør eller margarin, ½ dl sukker, 2 ts kardemomme, eller
25 g smør eller margarin, 75 g revet mandelmasse, eller
1 dl appelsinmarmelade, eller
1 dl rosiner

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.