Minipaier med salt karamell og sjokoladeganache

ca. 20 stk.

PT1H

2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Paiskall
100 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Melis
1 eggeplomme
2 dl hvetemel
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel

Fyll
3 dl kremfløte
120 g smør
2 ts vaniljesukker
1 dl Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 ts salt
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Sjokoladeganache
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte

Pynt
flaksalt

Instruktioner

Visp smør og melis luftig i en bolle, og bland deretter i eggeplommen.
Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og vend dette deretter ned i smørblandingen.

Arbeid sammen til en deig, og legg den i plast. Legg i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

Sett ovnen på 180 °C.

Del deigen i 20 biter, og trykk ut i små folieformer. Prikk med gaffel, og stek i ovnen i 10 minutter. Avkjøles.

I mellomtiden lager du karamellfyllet. Varm opp kremfløte, smør og vaniljesukker i en gryte. Sett til side, og kok opp glykosesirup, lys sirup, salt og sukker til 120 °C. Rør av og til.

Rør forsiktig fløteblandingen ned i sirupsblandingen, og kok opp til 124 °C. Rør av og til.

Hell fyllet i formen, og la avkjøle ved romtemperatur.

Hakk sjokoladen, og kok opp kremfløten. Hell fløten over sjokoladen, og rør til en jevn røre. Sett i kjøleskap i minst 20 minutter.

Smør ganachen over karamellfyllet, og strø på flaksalt. Sett i kjøleskap. Ta paiene ut en stund før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!