Minipaier med salt karamell og sjokoladeganache

ca. 20 stk. 2 timer
Minipaier med salt karamell og sjokoladeganache
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Paiskall

    • 100 g smør, romtemperert
    • 3/4 dl Dansukker Melis
    • 1 eggeplomme
    • 2 dl hvetemel
    • 4 ss kakao
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ts malt kanel

    Fyll

    • 3 dl kremfløte
    • 120 g smør
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1/2 ts salt
    • 3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

    Sjokoladeganache

    • 100 g mørk sjokolade
    • 1 dl kremfløte

    Pynt

    • flaksalt

    Visp smør og melis luftig i en bolle, og bland deretter i eggeplommen.
    Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og vend dette deretter ned i smørblandingen.

    Arbeid sammen til en deig, og legg den i plast. Legg i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

    Sett ovnen på 180 °C.

    Del deigen i 20 biter, og trykk ut i små folieformer. Prikk med gaffel, og stek i ovnen i 10 minutter. Avkjøles.

    I mellomtiden lager du karamellfyllet. Varm opp kremfløte, smør og vaniljesukker i en gryte. Sett til side, og kok opp glykosesirup, lys sirup, salt og sukker til 120 °C. Rør av og til.

    Rør forsiktig fløteblandingen ned i sirupsblandingen, og kok opp til 124 °C. Rør av og til.

    Hell fyllet i formen, og la avkjøle ved romtemperatur.

    Hakk sjokoladen, og kok opp kremfløten. Hell fløten over sjokoladen, og rør til en jevn røre. Sett i kjøleskap i minst 20 minutter.

    Smør ganachen over karamellfyllet, og strø på flaksalt. Sett i kjøleskap. Ta paiene ut en stund før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker