Paiskall
Fyll
Sjokoladeganache
Pynt
Visp smør og melis luftig i en bolle, og bland deretter i eggeplommen.
Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og vend dette deretter ned i smørblandingen.
Arbeid sammen til en deig, og legg den i plast. Legg i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
Sett ovnen på 180 °C.
Del deigen i 20 biter, og trykk ut i små folieformer. Prikk med gaffel, og stek i ovnen i 10 minutter. Avkjøles.
I mellomtiden lager du karamellfyllet. Varm opp kremfløte, smør og vaniljesukker i en gryte. Sett til side, og kok opp glykosesirup, lys sirup, salt og sukker til 120 °C. Rør av og til.
Rør forsiktig fløteblandingen ned i sirupsblandingen, og kok opp til 124 °C. Rør av og til.
Hell fyllet i formen, og la avkjøle ved romtemperatur.
Hakk sjokoladen, og kok opp kremfløten. Hell fløten over sjokoladen, og rør til en jevn røre. Sett i kjøleskap i minst 20 minutter.
Smør ganachen over karamellfyllet, og strø på flaksalt. Sett i kjøleskap. Ta paiene ut en stund før servering.
Oppskriften er utarbeidet av