Minipaier med stikkelsbærmarmelade

Disk opp med artige minipaier i porsjonsstørrelse til festen. Sammen med stikkelsbærmarmeladen blir minipaiene garantert en smaksfavoritt blant gjestene.

ca. 20 små paier

1 1/2 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Mørdeig
300 g smør
2 1/2 dl Dansukker Melis
7 dl hvetemel
1 klype salt
1 egg

Stikkelsbærmarmelade
500 g stikkelsbær
500 g Dansukker Syltesukker
1 kanelstang

Instruktioner

Skjær det kalde smøret i biter, og tilsett melis og hvetemel. Bland i en mikser. Tilsett egget og en klype salt. Miks en kort stund til, og legg deretter deigen på et melet bakebord.

Arbeid sammen deigen, men ikke kna den for mye. Dekk over med plast og la stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Lag stikkelsbærmarmelade. Skyll stikkelsbærene og kok dem i ca. 3 minutter.

Mos stikkelsbærene grovt, slik at det blir igjen litt biter. Bland i syltesukker og kanelstang. La koke i ca. 10 minutter.

Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Sett ovnen på 185 °C. Kjevl ut deigen til ca. 1 mm tykkelse på et melet bakebord, og bruk en rund form til å trykke ut 20 kaker med ca. 7 cm diameter. Pensle en muffinsplate, og trykk de runde paideigene jevnt inn i formene.

Legg på en klatt stikkelsbærmarmelade. Bruk en rund form til å trykke ut 20 lokk med ca. 6 cm diameter. Stikk ut et mønster midt på lokket. Legg lokket på paiene og trykk fint til kantene.

Stek paiene midt i ovnen i ca. 17–20 minutter. La avkjøles.

Server med vaniljeis.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.