Mintpletter

Mintpletter, mintknapper eller mintkyss, kall dem hva du vil, smaken er uansett uslåelig. Herlig friskt mintfyll formet til knapper og dyppet i sjokolade.

ca. 30 stk.

PT55M

ca. 1 timme

Karakter (103 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 eggehvite
4 dråper peppermynteolje (kjøpes i spesialforretning eller på apotek)
4 dl Dansukker Melis

Garnityr
150 g mørk sjokolade

Instruktioner

Pisk eggehviten stiv. Drypp i peppermynte-oljen. Bland i melis til massen er fast og smidig.

Dryss melis på bordplaten, hell ut massen og elt den glatt.

Kjevle den ut til den er ca. 1/2 cm tykk. Trykk ut små rundinger, f.eks. med et snapsglass.

Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp mintplettene i sjokoladen. La dem stivne på rist.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.