Mørdeig

Basis for mye godt!

ca. 50 stk.

ca. 2 timer

Karakter (1 stk)

Ingredienser

5 dl hvetemel
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
200 g kaldt smør
1 eggeplomme

Instruktioner

Arbeid sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin eller på et bakebord. Tilsett eggeplommen. Ikke kna deigen for lenge. Sett i kjøleskapet i minst 1 time. Sett ovnen på 200 °C. Bak ut deigen, og stek nederst i ovnen i 8 min. Ta ut kakene, og la dem avkjøles. Pynt ved å følge noen av forslagene som er beskrevet her.

Glasur
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
4 dl Dansukker Melis

Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp.


Kakekalender
Kjevle deigen tynt, ca. 2 cm. Stikk ut runde kaker. Lag glasur til å dekorere med. Smelt sjokoladen. Når kaken er ferdig stekt og avkjølt, smører du over glasuren og lar den stivne. Deretter skriver du tallene 1–24 på adventskakene. Eller skriv tallene 1–24 direkte på kakene med glasuren.

Bordkort
Du skaper garantert både glede og oppmerksomhet ved å la gjestene spise opp bordkortet sitt!

Se film: Slik lager du glasur

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?