Mørdeigskaker til påske

ca. 30 doble kaker

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

4 1/4 dl hvetemel
50 g malte mandler
2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1 egg
150 g smør eller margarin, romtemperert

Fyll
200 g sjokolade av god kvalitet, hvit eller lys
50 g smør eller margarin

Pynt
5 dl Dansukker Melis
1 ss flytende margarin eller olje
2 ss vann, saft eller juice

Last ned vår mal

Instruktioner

Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på 2–3 mm. Stikk ut kaker med en form. Legg kakene på plate med bakepapir, og stek midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Smelt smør/margarin i en kasserolle. Bryt sjokoladen i biter, og ha den i det smeltede smør/margarin. Smelt på svak varme. Avkjøles i en time før sjokoladen vispes kraftig med elektrisk visp. Fordel fyllet på halvparten av kakene. Legg en kake oppå. Bland ingrediensene til glasuren. Pynt kakene. Bruk fantasien!

Tips
Du kan også lage kakene uten fyllet. Stikk et hull i noen av dem, og heng dem som pynt på kvister i en vase.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.