Ingredienser
Paiskall
150 g havrekjeks
100 g hakkede hasselnøtter
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smør eller margarin
Is
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Melis
1–2 rør Nescafé Espresso
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Saus
1 ss smør eller margarin
2 ss kakao
1 ss Dansukker Lys Sirup
3 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
Tilbehør
500 g (1 liter) friske bær, f.eks. bringebær og blåbær
Instruktioner
Knus kjeksene og bland dem med nøtter og rørsukker i en bolle. Smelt matfettet, og bland det i bollen. Trykk ut kjeksmassen i bunnen og langs kantene i en form. Settes i kjøleskap. Visp fløte og vaniljesukker stivt i en bolle. Visp egg og melis lett og luftig i en annen bolle. Tilsett espressopulveret og sirupen, og visp til det har løst seg opp. Vend kremen i eggedosisen. Hell røren i formen. Sett paien i fryseren i minst tre timer.
Smelt matfettet til sausen i en kasserolle, og tilsett kakaoen. Ha i de andre ingrediensene, og kok opp. Server kaken med sjokoladesaus og friske bær.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.