Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus

ca. 8 porsjoner
Mokkaiskake med bær og sjokoladesaus
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Paiskall

    • 150 g havrekjeks
    • 100 g hakkede hasselnøtter
    • 3/4 dl Dansukker Demerarasukker
    • 125 g smør eller margarin

    Is

    • 3 dl kremfløte
    • 1 ts vaniljesukker
    • 3 eggeplommer
    • 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1–2 rør Nescafé Espresso
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

    Saus

    • 1 ss smør eller margarin
    • 2 ss kakao
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup
    • 3 ss Dansukker Demerarasukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 dl kremfløte

    Tilbehør

    • 500 g (1 liter) friske bær, f.eks. bringebær og blåbær

    Knus kjeksene og bland dem med nøtter og rørsukker i en bolle. Smelt matfettet, og bland det i bollen. Trykk ut kjeksmassen i bunnen og langs kantene i en form. Settes i kjøleskap. Visp fløte og vaniljesukker stivt i en bolle. Visp egg og melis lett og luftig i en annen bolle. Tilsett espressopulveret og sirupen, og visp til det har løst seg opp. Vend kremen i eggedosisen. Hell røren i formen. Sett paien i fryseren i minst tre timer.

    Smelt matfettet til sausen i en kasserolle, og tilsett kakaoen. Ha i de andre ingrediensene, og kok opp. Server kaken med sjokoladesaus og friske bær.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker