Ingredienser
100 g kaldt smør eller margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Dansukker Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
Pynt
Saltstenger
Dansukker Melis
Konditorfarge
Instruktioner
Smelt smør/margarin, tilsett melken og la den bli varmt uten å koke. Visp egg og sukker lett sammen. Bland bakepulver, potetmel og vaniljesukker og hvetemel, og tilsett det vekselvis i med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige muffins. Hell røren i papirformer eller i et smurt muffinsbrett. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter.
Brekk saltstengene i mindre biter, og trykk dem ned i muffinsene. Bland melis, litt vann og konditorfarge i en skål, og dypp den øvre delen av muffinsene i dette. La tørke. Lag øyne av godteri, og sett dem fast blant piggene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.