Myk og seig syltetøykake

Denne myke og seige syltetøykaken er et morsomt alternativ til de vanlige bringebærgrottene. Syltetøykaken blir klissete i midten og kan med fordel stekes i en brødform.

10–12 biter

40 minutter

Karakter (0 st)

Ingredienser

150 g smør
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerasukker
3 dl hvetemel
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme

Topping
ca. 1 dl plommesyltetøy eller annet syltetøy

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Bland inn resten av ingrediensene og rør om.

Hell røren i en bakepapirkledd brødform som rommer ca. 1 liter.

Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 5 minutter for å gi den litt skorpe. Ta den ut av ovnen og legg syltetøy langs midten av kaken.

Stek kaken videre i ca. 20–25 minutter til den har fått farge og en fin skorpe. Den skal være litt klissete i midten.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.